GREENWORKS | DUURZAME BOUW- EN INSTALLATIEMATERIALEN

Nieuwbouw clubgebouw sportpark De Hove Millingen

Deelnemende partijen:
Aannemer: Spann Millingen
Architect: E. van Beuningen & R. van Zon
Tekenaar: F. van Wamel
Handelaar: Raab Karcher Nijmegen

Specificaties:
Officiële opening: 4 juli 2014

Greenworks producten:
Duurzaam geproduceerde kalkzandsteen. Kalkzandsteen bestaat uit de natuurlijke grondstoffen zand, kalk en water. Kalkzandsteen kan na gebruik dienen als basis voor de fabricage van nieuwe producten.

Duurzaam geproduceerde steenwol. De unieke combinatie van thermische, isolerende en
accumulerende eigenschappen maakt steenwolproducten tot uiterst duurzame bouwmaterialen.
Steenwol is 100% recyclebaar en kan worden hergebruikt tot hoogwaardige nieuwe producten.

Duurzaam geproduceerde keramische tegels. Mosa tegels zijn cradle to cradle gecertificeerd en zijn volledig vrij van schadelijke stoffen en dus 100% recyclebaar indien niet vervuild met andere stoffen.

Duurzaamheidsambitie gehele project:
Het multifunctionele (sport)complex is in grondbeginsel al duurzaam, omdat vele functies hierin zijn gehuisvest. In plaats van dat er 8 losse kantines gebouwd worden voor de verschillende verenigingen is er nu één compact gebouw ontworpen. In het basement (30x30m) zijn de kleedkamers gepositioneerd met in het hart van het gebouw de technische ruimten. Hierdoor zijn de transportlijnen voor warm water en ventilatie zo kort mogelijk. Boven dit technische hart zit op de verdieping de keuken met alle techniek.
Het gebouw is een bakstenen monoliet (alle gevels hebben een Rc-waarde van 3,5W/m²K) met uitsparingen om zicht op de sportvelden te creëren. Door een grote overhangende luifel ontstaat er een beschutte buitenruimte waardoor het een aangename overgang vormt tussen de binnen en buiten beleving.