GREENWORKS | DUURZAME BOUWMATERIALEN

In één oogopslag inzicht in duurzaamheid en comfort

Stelt u zich eens voor: geen ingewikkeld uitzoekwerk meer om bouwmaterialen te vinden die daadwerkelijk duurzaam zijn en een positief effect hebben op het comfort van de eindgebruiker.

Gewoon, simpel, een overzicht van alle producten met een score erachter. Zodat u meteen ziet hoe een bouwmateriaal of installatie ‘scoort’ op duurzaamheid en comfort. Het Greenworkslabel maakt dat mogelijk.

 

Hoe duurzaam is het product?
De Greenworksscore wordt bepaald aan de hand van 10 specifieke, duurzame materiaal- en productie-eigenschappen.

Deze eigenschappen variëren van het onttrekken van grondstoffen aan de natuur en de bijzondere milieuwinst van het product in zijn toepassing, tot de herbruikbaarheid en recyclebaarheid aan het einde van de levenscyclus van een gebouw. De Greenworksscore wordt weergegeven door een getal en bedraagt maximaal 20.

10 milieukenmerken

 

Wat is het effect op het comfort van de eindgebruiker?
Iconen geven daarnaast weer hoe het product scoort op aspecten als luchtkwaliteit, visueel comfort, geluidsisolatie en andere factoren die van invloed zijn op het comfort van de eindgebruiker.

Zoals materialen die bijdragen aan een zeer goed geïsoleerde gebouwschil zonder koudebruggen, thermische lekken en luchtinfiltratie. Producten die hinder door geluidsoverlast tegengaan of die bijdragen aan een constante toevoer van schone lucht of een luchtzuiverende werking hebben.

5 comfort iconen

 

Eenvoudig de beste keuze maken
Naast die ene, heldere score, beschikt ieder Greenworks-product over een productinformatieblad waarop staat welke duurzame en comfort verhogende kenmerken het product heeft. Het biedt onder meer informatie over grondstoffen, productie, toepassing en verpakking. Ook vermeldt het aan welke labels, certificaten en keurmerken (FSC, PEFC, DuboKeur, Cradle to Cradle) het product voldoet.

Op basis van de Greenworks informatiebladen kiest u eenvoudig het meest geschikte product voor uw project. Daarbij kan de insteek per project variëren. De nadruk kan bijvoorbeeld liggen op hergebruik of recycling van materialen, scores in de rekeninstrumenten, bepaalde vereiste certificeringen of juist op geluidwering of goede daglichttoetreding.

 

Greenworks beweegt mee met nieuwe regelgeving
Greenworks sluit aan op de huidige regelgeving en rekeninstrumenten en is ook tot stand gekomen in samenwerking met onder meer de Rijksoverheid, GPR Gebouw (w/e adviseurs) en BREEAM-NL (DGBC). Omdat duurzaamheid en regelgeving dynamische processen zijn, actualiseren we de methode en het productassortiment regelmatig (download hier de brochure).

Benieuwd naar de producten? Hier kunt u een kijkje nemen in het assortiment van onze partners.