GREENWORKS | DUURZAME BOUWMATERIALEN

Hoe werkt Greenworks?

Aan de hand van 10 specifieke, duurzame materiaal- en productie-eigenschappen bepalen we de duurzaamheid van producten en materialen in een Greenworksscore.

Die eigenschappen variëren van het onttrekken van grondstoffen aan de natuur en de bijzondere milieuwinst van het product in zijn toepassing, tot de herbruikbaarheid en recyclebaarheid aan het einde van de levenscyclus van een gebouw.

 

GROEP 10 DUURZAME 2016

 

De duurzame kenmerken in beeld gebracht
De Greenworksscore wordt weergegeven door een getal en bedraagt maximaal 20. Elk Greenworks-product beschikt vervolgens over een productinformatieblad waarop staat aan welke duurzame kenmerken het product voldoet.

Het biedt onder meer informatie over grondstoffen, productie, toepassing en verpakking. Ook vermeldt het aan welke labels, certificaten en keurmerken (FSC, PEFC, DuboKeur, Cradle to Cradle) het product voldoet.

 

Overzicht in duurzaamheid
Op basis van de Greenworks informatiebladen kiest u eenvoudig het meest geschikte ‘groene’ product voor uw project. Daarbij kan de insteek per project variëren. De nadruk kan bijvoorbeeld liggen op hergebruik of recycling van materialen, scores in de rekeninstrumenten, bepaalde vereiste certificeringen of juist op de producteigenschappen bij verwerking en onderhoud.

 

Dynamische meetmethode
Greenworks sluit aan op de huidige regelgeving en rekeninstrumenten en is tot stand gekomen na overleg met diverse partijen, met name de Rijksoverheid, GPR Gebouw (w/e adviseurs), Greencalc+ (DGMR) en BREEAM-NL (DGBC). Omdat duurzaamheid en regelgeving dynamische processen zijn, actualiseren we de methode en het productassortiment regelmatig (bekijk hier de brochure).

 

Benieuwd naar de producten?