GREENWORKS | DUURZAME BOUW- EN INSTALLATIEMATERIALEN

Thematraining GPR Gebouw

GPR Gebouw (thematische training)

Definitie

Duurzaamheid meetbaar maken m.b.v. GPR-gebouw. GPR-gebouw maakt naast de energieprestaties van een gebouw ook zaken als milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde inzichtelijk. Duurzame ambities kunnen op deze manier klip en klaar meetbaar en inzichtelijk gemaakt worden.
Opdrachtgevers eisen steeds vaker dat hun vastgoed a.d.h.v. GPR-gebouw gemeten, gerealiseerd én getoetst wordt. Daarnaast bestaan er diverse fiscale voordelen indien er gebouwd wordt m.b.t. GPR-gebouw.

 

Doel

U krijgt inzicht in de ins- en outs over de kansen en mogelijkheden van GPR-gebouw voor uw organisatie.   Het meetinstrument zal worden toegelicht a.d.h.v. een concreet project (eventueel in te brengen als pilot). U krijgt inzicht hoe u het instrument kunt gebruiken om een duurzaam gebouw te realiseren en te optimaliseren alsmede op welke wijze een gebouw getoetst kan worden t.o.v. de duurzame ambities.

 

Voor wie

Deze training is voornamelijk bestemd voor vastgoed eigenaren, architecten, werkvoorbereiders, aannemers die met GPR gebouw willen gaan werken als duurzaamheidstool of vanuit de opdrachtgever hiermee geconfronteerd worden en hier optimaal invulling aan willen geven.

 

Inhoud

– Wat is GPR-gebouw?
– Welke duurzaamheidsaspecten worden gemeten?
– GPR gebouw als ontwerptool voor duurzame gebouwen
– GPR gebouw als beleid- en communicatie instrument
– GPR gebouw als aanbesteding- en toetsingstool voor opdrachtgevers
– GPR gebouw in relatie tot andere duurzaamheidsnormen
– GPR gebouw in de markt + ontwikkelingen
– GPR gebouw en de fiscale voordelen

 

 

 

Informatie

– Tijdsduur: 13:00 – 17:00
– Minimale deelname: 5 deelnemers
– Kosten: €250,- pp/excl. BTW