GREENWORKS | DUURZAME BOUW- EN INSTALLATIEMATERIALEN

Thematische training De rol van elektro- en installatietechniek binnen duurzaam bouwen

De rol van elektro- en installatietechniek binnen duurzaam bouwen.

De elektro- en installatietechniek heeft zich de laatste jaren dusdanig ontwikkeld, waardoor meer en meer producten zijn ontstaan om ervoor te zorgen dat er energiebesparende maatregelen kunnen worden uitgevoerd. Verbruikers worden alleen ingeschakeld als dit werkelijk nodig is, zonder dat dit afbreuk doet aan het comfort. De integratie van verschillende elektrotechnische oplossingen wordt steeds sterker.

 

Doel van de training

Cursisten worden zich meer bewust in deze training dat er reeds voor in het bouwproces moet worden nagedacht welke maatregelen er nodig zijn voor een duurzaam gebouw. Dit omdat er een passende infrastructuur moet worden aangelegd. Tevens zal de cursist beter inzicht krijgen, hoe een intelligente elektrotechnische installatie kan bijdragen aan de verbruiksreductie van energie. Hierdoor komt energieneutraal bouwen, wat als streven in 2020 wordt gesteld, dichterbij. Het doel “nul op de meter” kan alleen gerealiseerd worden als elektrotechniek vooraan in de bouwkolom meepraat.

 

Voor wie?

Deze training is geschikt voor werkvoorbereiders, calculators en projectleiders van installatiebedrijven en bouwondernemingen.

Daarnaast is deze training ook interessant voor architecten, (bouw) adviseurs en projectontwikkelaars, die meer willen weten over de bijdrage van de Elektrotechniek in een duurzaam gebouw.

 

Inhoud

  • Verwarming en installatietechniek
  • Elektrotechniek