GREENWORKS | DUURZAME BOUWMATERIALEN

SEMINAR CIRCULAIR BOUWEN IN DE PRAKTIJK
Waardevolle grondstoffen oneindig (her)gebruiken

Circulair bouwen betekent: gebouwen zó slim ontwerpen dat aan het eind van de technische levensduur materialen biologisch afbreekbaar zijn óf kunnen worden hergebruikt in nieuwe gebouwen óf als grondstof kunnen dienen voor nieuwe producten. Wat maakt circulair bouwen (financieel) interessant en welke materialen passen bij deze manier van bouwen?

Onderwerpen die aan bod komen

Tijdens het seminar zullen diverse sprekers u aan de hand van gerealiseerde projecten meenemen langs de uitdagingen welke bij circulair bouwen komen kijken. U leert over de do’s en dont’s en de financiële motivatie voor circulair bouwen. Op de vraag wat nu eigenlijk bouwmaterialen zijn welke passen binnen circulair bouwen krijgt u antwoord d.m.v. korte pitches van leveranciers welke hun producten aanbieden passend bij de filosofie van circulair bouwen. Tijdens de workshoprondes gaat u met de trainers interactief aan de slag om de kansen van circulair bouwen te verkennen.

Wat levert het seminar u op?

Het seminar geeft u inzicht in waarom circulair bouwen financieel interessant is en bovendien goed voor het milieu. U leert gebouwen zien en ontwerpen als grondstoffenbank, waarmee u ook voorkomt dat ze eindigen als afvalberg. U maakt na het seminar de juiste keuzes met de juiste materialen. Vele bouwpartijen zijn al met circulair bouwen gestart zoals professionele opdrachtgevers, bouwers, provincie, woningcorporaties. Laat u vrijblijvend informeren tijdens dit seminar om te ontdekken wat circulair bouwen u voor kansen biedt!

Voor wie

  • Opdrachtgevers
  • Architecten
  • Beslissers binnen bouwbedrijven
  • Andere belangstellenden

Seminar Circulair bouwen in de praktijk: Waardevolle grondstoffen oneindig (her)gebruiken

Datum: 22 maart 2018
Tijd:
van 14:00 tot 18:00
Locatie: Greenworks Academy Breda, Huifakkerstraat 18, 4815 PN Breda

Datum: 28 maart 2018                Deze training komt te vervallen   
Tijd: van 14:00 tot 18:00

Locatie: Greenworks Academy Apeldoorn, Nagelpoelweg 61, 7333 NZ Apeldoorn

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Let op: Komt u met meerdere personen, dan moet u dit formulier per persoon apart invullen.