GREENWORKS | DUURZAME BOUW- EN INSTALLATIEMATERIALEN

De transitie naar een circulaire economie. Uitdaging of hoofdpijndossier?

Maak kennis met Greenworks, een unieke ketensamenwerking!

Het landschap van de bouw is in rap tempo aan het veranderen. Denk hierbij met name aan de energietransitie en overgang van een lineaire naar een circulaire economie. Tel hierbij op, het tekort aan handen en hoofden, de toenemende complexiteit en de veranderende klantwens en de conclusie is dat ons veel te doen staat. Om te kunnen voldoen aan het nieuwe normaal in de bouw heb je ketenpartners nodig met kennis en de bereidheid deze te delen.

Greenworks is zo’n partner. Vanuit onze unieke ketensamenwerking met de installatiegroothandels Wasco en Oosterberg en meer dan 80 leveranciers uit bouw- en installatie geven wij invulling aan het label Greenworks. Greenworks staat voor duurzame bouw- en installatiematerialen. In één oogopslag inzicht in milieu- en comfortkenmerken, kennisoverdracht in de Greenworks academies en kennispartner bij de ontwikkeling van projecten.

Op basis van de Greenworksscore maak je eenvoudig keuzes door middel van duurzame materiaal en productie eigenschappen.

Ook kun je eenvoudig producten selecteren welke passen binnen circulair bouwen. Denk hierbij aan Greenworks producten gemaakt van biobased en gerecyclede grondstoffen. Geproduceerd met duurzame energie waarbij eventueel productieafval via een gesloten kringloop weer als grondstof wordt opgenomen in nieuwe producten. Producten met weinig tot geen onderhoud en producten welke reparabel zijn zodat de levensduur kan worden verlengd. Bij einde levensduur van het gebouw, producten welke herbruikbaar zijn of biologisch afbreekbaar wanneer zij technisch niet meer voldoen.

Samen met bouw- en installatieleveranciers werken wij continue aan het signaleren van de meest duurzame producten en ontwikkelen wij Greenworks door met circulaire kenmerken en gaan we van losse producten naar bouwdelen om hiermee prefab totaaloplossingen te bieden.

Met het Platform CB’23 werken we bovendien aan het binnen Greenworks integreren van de door hen ontwikkelde onafhankelijke branchestandaard voor het meten van circulariteit. Om de zichtbaarheid van circulaire producten verder te verhogen nemen we deel aan de Nationale Productcatalogus van Cirkelstad. Door gebruik te maken van de kennis van de ketenpartners van Greenworks wordt de transitie naar een circulaire economie geen hoofdpijndossier maar een toekomstbestendige uitdaging!

Gepubliceerd op 1 februari 2021 om 11:17 door admin