GREENWORKS | DUURZAME BOUW- EN INSTALLATIEMATERIALEN

Beheerderswoning Landgoed Heidehof

Beheerderswoning Landgoed Heidehof

Deelnemende partijen:
Aannemer: HOUTenHÛS Kollum
Architect: Rob Hendriks
Overige partijen: Raab Karcher, Houthandel Barkmeijer, ETA Nederland, Rensa en Gevier.

Specificaties:
Officiële opening: 08-2013 tot 08-2014
Uitgangspunten ontwerp en bouw:
Lage EPG- Waarde van 0,3.
Reduceren energie verbruik.
Gebruik natuurlijke grondstoffen.
Duurzaam bouwen en denken.

Greenworks producten:
De lijst van toegepaste Greenworks producten is te lang om deze hier samen te vatten, dankzij de kennis en ondersteuning van Raab-Karcher is er voor bijna alle materialen wel een alternatief Greenworks product te leveren. Het is gebleken dat dit niet per definitie duurder hoeft te zijn, het vergt alleen extra visie, inzet en goed overleg tussen alle partijen.
Buiten het gebruik van de diverse Greenworks producten zijn ook de meeste houtachtige materialen onder FSC en PEFC ingekocht en geleverd, hierdoor konden we de ecologische voetprint van dit project nog verder reduceren.

Duurzaamheidsambitie gehele project:
ETA Hack 50KW houtsnipper installatie, met eigen droogplaat en bufferruimte. 10.000 KWh zonnepanelen installatie en herinrichting infrastructuur. Aardwarmte wisselaar als passieve koeling en voorverwarmer T.B.V de WTW installatie. Grijswater systeem T.B.V. ontvangstruimte en beheerders woning. C02 gestuurd ventilatie systeem in de ontvangstruimte. WTW installatie in de beheerders woning.

Gepubliceerd op 25 november 2016 om 08:51 door admin