GREENWORKS | DUURZAME BOUW- EN INSTALLATIEMATERIALEN

Hét duurzaamheidslabel voor bouw- en installatiematerialen

Duurzaam bouwen is tegenwoordig de norm. Maar hoe weet u welke materialen daadwerkelijk duurzaam zijn? En hoe kiest u de materialen die daarbij óók een positief effect hebben op het comfort en de beleving van de eindgebruiker, uw klant?

Het Greenworkslabel geeft u (en uw klant!) het inzicht en het keuzegemak dat u zoekt.

 

Eén score, direct inzicht

Elk Greenworks-product beschikt over een productinformatieblad waarop staat welke duurzame kenmerken het product heeft. Zoals informatie over grondstoffen, de productie, de toepassing en de verpakking. Ook vermeldt het aan welke labels, certificaten en keurmerken (FSC®, PEFC™, DuboKeur, Cradle to Cradle) het product voldoet.

Al die eigenschappen leiden samen tot een Greenworksscore van maximaal 22. Iconen geven daarnaast weer hoe het product scoort op aspecten als luchtkwaliteit, visueel comfort, geluidsisolatie en andere factoren die van invloed zijn op het comfort.

Zo ziet u snel én onderbouwd welk product de betere keuze is!

 

Hét duurzaamheidslabel

Het Greenworkslabel kwam tot stand in samenwerking met de Rijksoverheid en rekeninstrumenten zoals GPR Gebouw en BREEAM-NL. Het wordt daardoor breed gedragen in de branche. Uniek is de focus op het gebruiksgemak en het inzicht dat het label geeft in duurzaamheid én comfort.

We hebben dan ook een hoger doel: heel de gebouwde omgeving in Nederland duurzaam en gezond, door het kiezen voor duurzaamheid en comfort super makkelijk maken.

 

Wie zit er achter Greenworks?

Zoals gezegd kwam het label tot stand in samenwerking Rijksoverheid en rekeninstrumenten. Het initiatief hiertoe werd genomen door Raab Karcher.

Raab Karcher altijd bezig met innovatie om nieuwe oplossingen te bedenken voor een fijner en toekomstgericht leven. Greenworks en het Multicomfort programma werden ontwikkeld om een bijdrage te leveren aan het creëren van een betere, meer comfortabelere en duurzame toekomst.

Inmiddels participeren in Greenworks de groothandels in bouwmaterialen Van Keulen en de Jager Tolhoek en de installatietechnische groothandels Wasco en Oosterberg. Op deze manier kunnen wij u integrale oplossingen bieden. Bouw en installatie tenzamen.